Фокача "Густоза"

тесто:
1 яйце
брашно
250 г топла вода
щипка сол
кубче бирена мая
1 лъжичкa зехтин

пълнеж:
20 средно големи гъби шампиньон
100 г грах
връзка зелен лук
150г бекон /шунка или др.вид месо/
магданоз
чесън
100г грах
люта чушка
щипка червен пипер
сол

Замесвате меко тесто, като маята и солта разтваряте в топлата вода, и го оставяте да втасва 1-2 часа на топло място. През това време приготвяте плънката. Нарязват се гъбите на филийки, бекона- на кубченца, лука- на фини колелца, магданоза, чесъна и лютата чушка- наситно. Запържва се леко лука, прибавят се гъбите, чесъна и магданоза, и пържите десетина минути, бъркайки. После прибавяте останалите съставки. Готовата плънка не трябва да е водниста.
Втасалото вече тесто разделяте на две части и разточвате на дебели листи- единият по- голям, а другият по- малък. В намазана тава разполагате по- големия лист, разпределяте отгоре плънката и покривате с другия лист. Завивате краищата и оформяте с помощта на вилица. Намазвате отгоре фокачата с малко зехтин и печете около час на 160°.