Пиле с кашкавал и гъби на фурна

1 пиле (до 1 кг)
125 г (1 пакетче) краве масло
200 г кашкавал
4 яйца
100 г гъби
2 к.ч. брашно
черен пипер и сол на вкус

Почистеното и измито пиле се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине, обезкостява се и се нарязва на ивички. Брашното се запържва в 1/2 от маслото и се разрежда с 2 чаени чаши от бульона. Към. получения сос, след като изстине, се прибавят нарязаното месо, настърганият кашкавал, задушените с 1/4 от маслото гъби, жълтъците, черен пипер и сол на вкус. Накрая при леко разбъркване се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с останалото масло и поръсена с брашно тавичка и се пече при умерена температура до зачервяване. Готовото ястие се поднася топло с гарнитура от зелена салата, кисели краставички или друга сезонна салата.