Спагети в китайски стил

500 гр. пилешко филе
3 големи скилидки чесън
3 с.л. тъмен соев сос
1/2 ч.л. джинджифил
1 с.л. горчица
1 с.л. олио
2 с.л. пресен лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. водка
1/2 ч.л. мед (или захар)

370 гр. оризови спагети

1 малка люта чушка, без семките, нарязана на ситно - по желание
1 глава лук
1 малка тиквичка
1 морков
1 пиперка
3 с.л. олио

2-3 капки сусамово олио
малко ситно нарязан пресен магданоз

1. Нарежете пилешкото филе на дълги тесни ивички. 2. В купа смесете соевия сос, горчицата, джинджифила, меда, водката, олиото, сол и черен пипер. 3. Поставете в купата нарязаното пилешко месо. Разбъркайте добре и оставете месото да се маринова за около 20 минути.4. Нарежете на ивички (или с белачка за краставици) моркова, тиквичката и пиперката. Лукът нарежете на полумесеци и разделете с ръце на сегменти.5. Сварете оризовите спагети според инструкцията на производителя и след това изцедете много добре. 6. Загрейте силно 2 с.л. олио в уока (до пушек) и добавете пилешкото филе. Пържете около 3-4 минути, като разбърквате. Извадете с решетъчна лъжица и поставете на топло място. 7. Добавете още 1 с.л. олио в тигана и добавете зеленчуците. Пържете, като разбърквате 3-4 минути, докато омекнат, но са леко хрупкави. 8. Добавете добре отцедените спагети в тигана. 9. Върнете в тигана и пилешкото месо, заедно с отделения сок. Подправете на вкус със сол и черен пипер,ако е необходимо. Добавете няколко капки сусамово олио и разбъркайте. Сервирайте веднага, като поръсите с малко ситно нарязан пресен магданоз.