Пиле със зеленчуци по китайски

700 - 800 г пилешко филе
2 моркова
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
1 тиквичка (краставица)
2 глави лук (праз)
200 г гъби печурки
1 шепа сухи китайски гъби (бели или черни)
1 ч.л. джинджифил на прах
1-2 с.л. соев сос
1, 1/2 ч.ч. телешки бульон (вода)
1 ч. л. нишесте
олио за пържене

Всички зеленчуци се нарязват предварително : морковите ,тиквичката и пиперките - на ромбове, лукът и печурките - на филии, а китайските гъби се накисват предварително според указанието на опаковката. Филето се нарязва на ленти. В уок се загрява олиото. Когато започне да пуши, се слага месото и се пържи при непрекъснато бъркане докато побелее. Изважда се и се слага в подходящ за задушаване съд.В същата мазнина се изпържват поотделно за около 1-2 мин в следната последователност зеленчуците :моркови, пиперки, тиквичка, лук, гъби. Добавят се към месото. Всичко се поръсва с джинджифила и соевия сос. Нишестето се размива в бульона и се смесва с ястието. Задушава се на слаб котлон за около 1-2 мин. Може да се сервира върху бял ориз.