ТОРТА ГЛОБУС

2 бр.готови рула(ягода,малина или шоколад)
1 опаковка готови блатове
1 компот от праскови
20 гр.желатин (за един литър вода)
0,500 л.течна сладкарска сметана
1 ч.ч.кристална захар(ако сметаната е подсладена без нея)
1 л.прясно мляко
1 пакетче крем-нишесте(по ваш избор)
1ч.ч.захар

Нарязвате готовите рула на парченца,и ги редите на дъното и по стените на кръгла купа или салатиера с диаметър 24см. След това разбивате студената сметана и захарта с миксер. Прибирате сметаната в хладилника и накисвате желатина в студена вода да набъбне. Правите крема-нишесте в литъра пр.мляко, махате го от котлона и докато е още топъл прибавяте изцедения от водата желатин и разбърквате хубаво да се разтвори. Като поизтине крема се прибавя и сметаната и се разбърква леко докато се поеме всичката сметана и се получи еднородна пухкава смес. От този крем се изсипва върху подредените парченца рула, докато се запълни средата на купата, слага се 1 блат от готовите, ред праскови и пак крем докато се напилни купата, затапва се с още един блат и се остава в хладилника за да стегне крема. Тортата е готова за консумация на другия ден - обръща се в поднос или тортена чиния така че най-отгоре са парченцата руло.